maanantai 21. syyskuuta 2009

Litinää lotinaa ja ekat mätsärit :D

No vielä on reissailua varmasti edessä ja paljon. Torstaina (17/9) käytiin uimassa ja sunnuntaina (20/9) Jasun ensimmäisissä mätsäreissä. Eli asteen rauhaisampi viikko kuin edellinen, mutta eihän se hauskanpito siihen tule loppumaan, ei todellakaan :D
Mätsärikuvat By: Johanna Kekäläinen, nakinnappauskuva By: Jenny Tanskanen (Minä)

Hampaita ei ole tipahdellut lisää toistaiseksi, epäilen kuitenkin että taitaa olla joitain isoimmista poskihampaista vielä vaihtumatta... Mutta varmahan tuosta en ole. Aikuiskarvan raita selässä on leventynyt roimasti, aiemmin raita tosiaan oli noin puolen sormen levyinen (etusormen pituuden), nyt leveyttä on vähintään sormen pituuden verran, no kohtahan poika kyllä alkaa jo muistuttamaan aikuista ulkonäöllisesti. Viimeaikoina on pistänyt silmään aika vahvasti tuo Jasun tarpeitten päästely, enimmät tuntuvat tosiaan jo tulevan pihalle mutta enemmän pisti silmään kun toissapäivänä poitsu kusas tohon olkkarin sanomalehdille kaks kertaa koipi pystyssä, edellinen koivennostohan tapahtui joskus 8viikkosen paikkeilla.

Torstaina tosiaan mentiin pulikoimaan, ensin uimaliivit päällä mutta uittajana toiminut kaveri huomasi että ne hakkasivat jonkun verran jalkoihin ja rintakehään niin että Jasu alkoi polskimaan niiden vuoksi joten liivit jätettiin pois heti alkuun. Jasun mummo ja isomummo kuitenkin ovat molemmat melkoisia vesipetoja joten pakkohan tuo vesipetous olla edes jollain asteella verissä, eli pojan kuuluisi vähintään osata uida ;) Hienosti ui kyllä, ens kerralla pitää ottaa kamera tai videokamere mukaan että saa kuvattua uiskentelua. Jasu pysyi hyvin pinnalla omillaankin, ei tarvinnut "uimaopettajan" huolehtia kuin siitä ettei lähtenyt liian kauas seikkailemaan tai yrittämään altaasta reunan kautta pois. Ja tietenkin varmistamaan että jos toinen väsyisi matkan varrella ettei vajoaisi. Kaiken kaikkiaan onnistunut reissu ja ens viikolla (tai no tällä viikolla) uudestaan :D

Perjantaina ja lauantaina löhöiltiin ja oleskeltiin. Käväsin Jasun kanssa perjantai-iltana itse pihalla tuon tönkköjalkani kanssa, mistä puheen ollen lekuri käski vaihtamaan mono-walkkerin kunnon lenkkareihin. Ostettiin sitten kerralla niin hyvät lenkkarit että voi harrastaa Jasun kanssa agilityä niillä kun jalka on kunnossa ja pojalla tarpeeksi ikää. Koetin vähän opettaa Jasulle temppuja. Nyt osataan aika hyvin: "istu", "seiso", "maahan", "odota", "katse" ja "ympäri". Ympäriä ei vielä osata sanallisesti vaan enemmänkin teollisesti ja namilla ohjaten, vielä on harkinnassa mille sanalle tuon ympäri liikkeen opettaisi koska eikö tokossa käytetty jotain ympäri tms sanaa kun haluttiin koiran tulevan takakautta ohjaavan ihmisen ympäri ja vierelle? Meidän ympäri on tosiaan niin että Jasu menee oman itsensä ympäri, sanaksi voisi ottaa myös pyöri, mutta menisköhän se jo liian lähelle sanaa kieri? Kamalaa kun joutuu oikein miettimään näitä erikoistemppujen sanoja.

Sunnuntaina sitten oli Jasun nuoren elämän ensimmäiset mätsärit. Kaikki varmasti täällä tietävät mitä mätsärit ovat, mutta ihan varmistukseksi niille jotka eivät tiedä syystä a tahi b, kyseessä on leikkimielinen koiranäyttely jota ei todellakaan kannata ottaa ihan tosissaan, vaikka toisaalta löytyy niitä pikkupuvuissa ja jakuissa esiintyviä ihmisiä varmasti joka mätsäreistä... No joo, annetaan ehkä aiheen taas olla. Aina kun jotain suunnittelee menee kaikki varmasti päälaelleen, varsinkin jos on sovittu aikoja ja muita vastaavanlaisuuksia. No äidin piti alunpitäen lähteä kuskiksi, mä kun en vielä pysty ajamaan.. No aamulla isä soitti että äidillä on mahatauti joten suunnitelmiin tuli muutos. Onneksi ongelma oli helposti korjattu, nimittäin mätsäreihin oli tulossa ystäväni Titta ihan vain katselemaan ja seuraksi, ja no myönnetään tavarankantajaksi :D Titta sitten päätyi ajamaan äitini autolla reissun.
Päästiin lähtemään vähän myöhässä aikataulusta kohti Martinlaaksoa mistä otettiin kyytiin Nea, tyttö joka tuli näyttämään Jasun. Nean tapasin Petsien kautta :) No ehdittiin melkein sovittuun ajankohtaan perille ja siitä matka jatkui kohti Tuusulaa jossa mätsäri järjestettiin. Ensimmäiseksi koukkasimme mukaan Johannan (perhetuttuja lapsuudesta saakka) valokuvaamaan ja viettämään laatumätsäriaikaa. Mätsäri järjestettiin Tuusulan sahankulmassa joka oli päätepysäkki. Tuuriakin oli, löysimme hyvän parkkipaikan vaikka näytti siltä että paikat olisivat täynnä autoja.. Onneksi oli tuuria. Jasu oli koko ajomatkan rauhasa ja tyytyväinen oloonsa :D
Kun päästiin Tuusulaan paikalle, auto parkkiin ja porukka ulos autosta mentiin ensimmäiseksi ilmoittautumaan. Kysyin Nealta halusiko hän näyttää Jasun myös Jr.Handler luokassa, ja kerran mielenkiintoa löytyi ilmoitin Jasun sekä pentuluokkaan että Jr.Handleriin Nean kanssa. Siirryttiin syrjemmälle että koirakko pääsisi rauhassa tutustumaan toisiinsa. Vähän ennen kuin mätsärien esitys-osuus alkoin siirryttiin lähemmäs kehiä. Pentuja oli mätsärissä uskomattomat 74 tai 75 ja kaikki samassa sumpussa, jos edes pienet ja isot olisi olleet erikseen olisi ollut huomattavasti nopeampi homma, mutta no joo.. Jr.Handlerin esitysnumero oli 3 ja pentuluokan 23.


Ensin oli Jr.Handler kehä (tai no meidän numeroiden kannalta ensin) joten Nea kiiruhti kehään Jasun kanssa. Menivät niin hienosti siellä :D Mua alkoi tosissaan jännittämään ja kun tuomari ojensi neljännen sijan saavuttaneelle ruusukkeen olin juuri sanomassa että Jasu kyllä riehu niin paljon taas vaihteeks etten usko että pärjäävät.. Mutta kuinkas kävikään, Jasu ja Nea voittivat kolmannen sijan. Jasun ensikehä ikinä, no onhan Jr.Handlerissa paljon kiinni handlerista mutta erittäin paljon myös koiran ja handlerin yhteistyöstä ja toiminnasta, eli jos Jasu olisi tosissaan alkanut riehumaan sijoitus olisi jäänyt unelmaksi. Koirakko kuitenkin sijoittui 3 sijalle! Ja mä olen ylpeä! Koko mätsäreihinhän lähdettiin asenteella että "kunhan tuomari ei kirjaimellisesti ota kenkää jalastaan ja heitä sillä Jasua mä olen tyytyväinen".

Jasu oli pentuluokassa 23 esitettävä. Tuomari kuulema sanoi että Jasu on luonnonlahjakkuus ja antoi poitsulle punaisen nauhan ja mamma on tyytyväinen. Odotusaika oli pitkä että päästiin punaisten ja sinisten kehiin asti ja odotusajan kuluessa tavattiin myös petsiestä tutut Elvis, Dea ja Zen, todella upea shelttikolmikko. Vähän aikaa siinä päivän kuluessa pelkäsin että Jasu ei enää kohta välitä musta ollenkaan, mut onneks se pelko katos sitten myöhemmin illalla kun tultiin kotiin ja Jasu kaipas sylihalia :)




Loppukehässä Jasu ei sitten enää pärjännyt mikä sinänsä on sääli, mutta pääasia oli se että Jasulla oli selvästikin hauskaa ja se nautti olostaan mätsäreissä. Kun me lähdettiin sitten lipumaan autolle kohti Jasu ensin veti hirveästi ja mä kerran nykäisin takasinpäin kun tuskastuin nilkuttaessani siihen vetämiseen että "nyt palataan aina tähän pisteeseen kun rupeet vetämään" meiningillä... No ette ikinä arvaa mitä siinä tapahtu.. Jasu otti ja kusi siihen, keskelle parkkista. Toisaalta hyvä juttu, ei ainakaan autoon päässy vahinkoa ja ehkä tätä myöten tulee joskus oppimaan tekemään tarpeet myös muualle kuin sanomalhehdelle ja nurmikolle, kuten esim hiekkatielle tai vaikka jonnekin muualle ulkona. Käytiin vielä juoksentelemassa Johannan kotipihan nurtsilla ja tuli ne #2 hädät myös ja päästiin jatkamaan matkaa kohti kotia, pitkän hauskan ja väsyttävän päivän päätteeksi.

Ens kerrallekin on tiedossa kirjoiteltavaa, ollaan varmasti reissaamassa tällä viikolla ja torstaina on pentu-uintikin, josta yritän ottaa niitä kuviakin sitten lisäks käyn äidin kanssa viemässä Mikki-kissan eläinlääkärissä käymään, perusrokotukset ja rokotustodistus täytyy pitää aina kunnossa ;) Eli ensi kertaan siis :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti