sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Reissailua ja (ongelma??)hampaita

Nyt on ollu pari päivää menoa ja meininkiä :D Toissapäivänä Perjantaina käytiin pidemmällä ajelulla, avopuoliso tartti jotain tiivistejuttua tohon härveliin mitä se rakentelee auton takakonttiin vararenkaan paikalle... No ajettiin Tampereelle, Jasu kyydissä, tottakai. Poitsu nauttii autoilusta tosissaan ilmeisesti, aina välillä tulee seistä nököttämään keskikonsolille ja kattelemaan maisemia ja suukottelemaan mua ja avokkia, välillä taas nukkuu takapenkillä.

Ku oltiin sit päästy perille avokilla oli hermo taasen kireellä, mikä nyt ei toisaalta ollu mikään yllätys, yks risteys sinne tai tänne mä sanon, se sanoo ja kele kun ajettiin ohi.. No siihen syssyyn sit Jasu rupes vielä oksentamaankin, kerran jotain nestettä ja toisella kertaa jotain limaa, että ilmeisesti oli vaan karvoja kurkussa. Poitsu söi sitten ruohoa siinä auton vierellä jonnin aikaa ja poitsut käveli pikkulenkin siinä vierellä.

Tampereelle tosiaan mentiin motaria ja pois tultiin 12 tietä aina 57 tielle asti. Pysähdyttiin matkan varrella aika lähellä 57 tietä olevalle nesteelle Pälkäneellä, ei jostain syystä kumpikaan nyt muista paikan oikeaa nimeä.. No anyway, avokki haki meille kahvit sisältä ja mä pitelin Jasua siinä autossa istuen hihnassa. Avokin tultua takasin nähtiin siinä 9kuinen ajokoira isäntänsä kanssa, olisin kuvitellu että olis ollu jo aikunen ulkonäön perusteella, mut no tuleehan Jasukin olemaan aika vahvasti aikusen näkönen siinä iässä. Ajeltiin sitten rauhassa kotio ja vietettiin lepposa ilta, tai no minä ja Jasu. Kattelin siinä leffan ja mietiskelin syntyjä syviä, avokki kävi kuskaamassa yhen kortittoman kaverinsa iltasella, mut tuli onneks jo puolenyönaikoihin kotiin :D Ehti vielä kahville kuuhullun kaverin kanssa. Jasu jäi rauhassa nukkumaan :)

Eilen lauantaina käytiin Nummelassa moikkaamassa Sirpaa. Sirpahan omistaa Jasun emän Hillan. Taloudesta löytyy myös Kira (olikohan yhdellä vai kahdella i:llä? Anyway..) jolla on 6 suloistakin suloisempaa karvapallovauvaa. Kira sitten oli niin äkäinen äippä että Jasu sai jopa vähän kyytiä, tai no, ainakin ilmaisen hammaslääkärireissun. Jasullahan tosiaan oli ennen tätä reissua ylhäällä tuplakulmurit molemmin puolin, reissun jälkeen vain yksi jäljellä :D Ehkäpä Kiran pitäisi miettiä ammatinvalintaa hammaslääkäriksi...? Kävi nimittäin näin; Jasu joka ei päässyt ollenkaan olohuoneeseen (tai jonka ei olisi pitänyt päästä ollenkaan olohuoneeseen Kiran mielestä) taisi yrittää sinne keittiön kautta, Kirahan ei tästä tykännyt sitten yhtään ja kävi äristen päälle. Jotenkin siinä hötäkässä Jasu ilmeisesti säikähdyksissään puraisi leukansa yhteen niin että kulmuri tippu keittiön lattialle ja juoksi vinkuen ja vikisten eteisen ovelle "apua apua toi hullu ämmä tappaa mun ny!" Sirpa haki penskan ovelta ja piti hetken sylissä ja sitten vielä mammankin syliin pääsi hetkeks ja siinä sitten huomattiin että toinen hammashirviö katos :D Hammas löyty ja tallessa on.

Nummelassa oli vierailulla myös Tao, minikokoinen shelttipoika. Hetken aikaa nämä suunnilleen samankokoiset poitsut olivat molemmat sylissäni samaan aikaan, ero tuntui valtavalta vaikkei sitä oikeasti ole. Tao vaan on niin paljon keposampi kuin Jasu :D Taidan tehdä tuonne sivupalkkiin tän blogin kirjoittamisen jälkeen jonkunkokoisen linkkilistan johon laitan Taon blogin linkin myös. Pojat tuli heti toimeen :)

Mentiin sitten aika alkuvaiheessa visiittiä etupihalle kuvailmaan, sai Kira vähän rauhaa pentujensa kanssa. Yllä näkyvä posekuva on siis Taon omistajan äidin ottama juurikin tuosta tilanteesta. Meidän pikku ahmed ahne ei välitä mistään muusta kuin naminamiherkkupaloista joten posee erittäin kauniisti kun ruokaa on tuijotettavana. No sai herra maistiaisia aina välillä. Näyttelytuokion jälkeen pojat (Jasu ja Tao) pääsivät vapauteen ja juoksivat siinä pihalla ympyrää ajaen toisiaan takaa. Innokkaan ja lennokkaan leikkituokion jälkeen palattiin sisälle. Hetken Kira taas kyräili Jasulle, mutta Jasu unohtui siinä vaiheessa kun katosi takapihalle leikkimään Taon kanssa. Lapsukaiset söivät ja Jasu (kröhöm ahne kröhöm) yritti eläytyä joukkoon ja näyttää pieneltä, ei mennyt ihan läpi, ei ehtinyt edes ruokakupille asti kun päätyi mamman syliin.

Aika kului siivillä ja taisi Sirpa vahingossa meidän takia myöhästyä.. Ups... :D Kotimatka sujui rauhallisesti, Jasu nukkui suurimman osan ajasta takapenkillä. Me muut omissa mietteissämme.

Tänään Sunnuntaina ollaan oltu kotosalla. Jasu näytti kovasti maiskuttavan suutaan joten katsottiin avokin kanssa että miltäs näyttää. Viimeinen kulmuri oli lähes irti ja Jasu riuhtoi ja reuhtoi niin että lähestulkoon jäi näkemättä koko hampaan hentoinen kiintyneisyys. Jasu jatkoi maiskuttamistaan joten totesimme että kun kerran tätä hampaan putoamista on odoteltu jo useampi tovi, lähemmäs kaksi viikkoa niin autetaan pikkuista sitten vähän. Sylissä Jasu oli suhteellisen rauhallinen ja avokki sai otteen hampaasta ja irti lähti ilman mitään huutoa tai uikutusta :)

No eipä tainnut kulmurin tipahtaminen auttaa. Maiskutus jatkui edelleen. Sain sen verran vilkaistua suuhun että huomasin kyseessä olevan saman puolen "etu"poskihammas ylhäällä. Jasu maiskutti sitä varmaan tunnin tai ehkä vähän pidempäänkin, mutta äsken tuossa sitten tipahti hammas vihdoinkin lattialle. Pojat vähän leikkivät lampaanvetoleikkiä ennen hampaan tipahtamista.

Nyt näyttää siltä että eiköhän tämän illan ja yön hampaiden tiputtelu ole jo ohi. Poitsu makoilee tossa sohvan vieressä lattialla mun "pöytätuolin" alla, ilmeisesti paikka on turvallinen olla.

Jatketaan taas toisella kertaa että riittää silloinkin kertoiltavaa XD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti