maanantai 14. syyskuuta 2009

Menoa ja meininkiä

Nyt on taas puuhattu vaikka kahdenkin blogitekstin edestä kaikenmoista, aina kun tehdään jotain pitäisi varmaan useammin kirjoittaa silloin ettei yhdelle kerralle tulisi niin paljoa uutta tietoa :D

Ensin vähän hammas- ja muuta kasvupäivitystä, kulmurien ja parin pikkuposkihampaan lähdön jälkeen ei ole näkyvästi/tuntuvasti ainakaan ykskään hammas heilahdellut, luulen kuitenkin että suusta löytyy vielä (ainakin) poskihampaita joiden tarttisi ruveta vaihtuilemaan, katsotaan nyt ja tutkitaan kunhan pääsis suuhun käsiks ilman purulelun tunnetta... Pallit löytyy ainakin mun kopeloinnilla, ja olevinaan tuntuvat isommiltakin kuin ennen?? Viikolla varmaan päästään taas "tutkimaan" lisää vieraissa käsissä löytyykös sieltä mitään vai vetäseekö poitsu masuun jännittyneenä edelleen tuon toisen kiveksen mitä on tehnyt ainakin toistaiseksi mm. eläinlääkärin vastaanotolla. Painoa näyttää olevan edelleen 6 kiloa tasan, aivan kuten noin 20 viikkoisenakin, eli ilmeisesti paino ainakaan ei tule enää nousemaan. Jasu on nyt 5kk eli tarkemmin mitattuna 22vk+3. Pituutta mitattiin Sirpan luona kylki seinää vasten mittauksena noin 36cm 21 viikon iässä nyt tuloksena oli sama noin 36cm, ehkä aavistuksen verran yli mikäli mittaus vaan pitää kutinsa. Vielä Jasu tekee tarpeitaan sisälle sanomalehdelle mutta suurin osa tarpeista tulee parvekkeella oleville lehdille ja lähes joka lenkki tutussa ympäristössä teke molemmat tarpeensa. Vieraissa paikoissa ei Jasu kuitenkaan vielä malta tehdä tarpeitaan.

Jasu täytti tosiaan 5 kuukautta 10 syyskuuta. Tottakai heti synttäripäivänä käytiin mätsäreissä turisteilemassa Vantaalla. Tavattiin muutamia suloisia pikkushelttejä siellä ja mä jäin melkein monttu auki tuijottamaan kun eräskin oli Jasua parisen viikkoa vanhempi ja varmaan 2/3 Jasun koosta, pelkohan tässä syttyy että tuleeko meidän pojasta ylimittainen? Toivottavasti ei. Hakunilassa oli ihan hvyä sää koko päivän ja aurinkokin pilkisteli parisen kertaa. Jasullakin oli hauskaa, pääsi vähän hihnassa leikkimään toisen shelttipojan kanssa ja paljon vieraita koiria ympärillä. Aluksi poitsu vähän tuntui arkailevan ja sitten alkoi haukkuminen. Kaikki ja jokainen piti haukkua. Haisteltiin vähän parin collien kanssa ja muutaman muunkin koiran kanssa, lisäksi paikalla oli pieni tyttölapsi (no oli monia ihmisiä mutta tämä tyttölapsi jäi erityisesti mieleen). Lapsi halusi silittää Jasua ja vähän arkailtuaan Jasu antoi silittää, annoin tytölle nakinpalan jonka sai antaa Jasulle ja riemu oli rajaton. Lapset on suloisia :D Kotimatka sujui rauhallisesti ja Jasu nukkui takaloosterissa iloisesti. Kyseessä oli iltapäivänäyttely ja kun tultiin kotiin oli jo aika hämärää, avokki käytti Jasun vielä reissun päätteeks iltalenkillä ja mä odottelin autossa, jonka jälkeen sitten ajettiin vasta kotio.

Seuraavana päivänä, 11. Syyskuuta oli Riihimäellä agilityn epäviralliset kisat. Käytiin Jasun ja avokin kanssa siellä pyörähtämässä. Avokilla ei mun ja Jasun harmiks ole kovinkaan kestävät hermot. Ehdin näkemään vain 3 ratasuoritusta ennen kuin piti jo lähteä pois. Ehdittiin kuitenkin tavata Jasulle jopa sukuakin (ainakin uskoakseni XD) oleva Väinö sheltti ja ilmeisesti jokin unettoman kennelin kasvatti tavattiin myös, harmikseni en muista mikä kennelin nimi oli tarkalleen vaikka sheltin omistaja sen kertoikin, koirankin nimi valahti toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos *häpeää*. Väinö tosiaan on otettu myös Black Shepard's kennelistä ja hänelläkin on jonkin verran jenkkitaustaa. No ainakin taasen päästiin vähän yrittämään sosialistumista lisää, ehkä jossain vaiheessa Jasu ei enää yritä säntäillä joka suuntaan kun mennään jonnekin missä on paljon koiria.

Ja seuraavana päivänä mentiin taas. Lauantaina 12.9 oli V.I.Pets tapahtuma Hyvinkäällä. Käytiin siellä minä, äiti ja eräs ystävättäreni. Jasu sai myös luvan tulla. Paikalla oli paljon lapsia ja ihan ilolla sosialistin Jasua lapsiin antamalla lasten antaa Jasulle nakinpala-nameja. Kierreltiin ja kaarreltiin, Jasu vuorollaan kunkin reissullaolijan hallussa. Paikalla oli myös koiratanssiesitys, selkeästi näki useasta koirakosta että harrastus on vielä melko uusi heille ja siihen nähden mielestäni menivät todella upeasti. Esityksen jälkeen tosiaan sain tietooni että oli lähes jokaisen koirakon ensiesiintyminen ja uusia harrastajia lähes kaikki, lisäksi yksi koirsta oli vasta 5 kuukautinen. Upeaa kaikilta näihin seikkoihin katsottuna, loistavaa työskentelyä. Tanssin jälkeen suuntasimme kulkumme kohti kotia, Jasu pääsi vielä riehumislenkille ystävättäreni avulla ja harjoittelivat vähän näyttelyravia, vaikkei siitä tuntunut mitään tulevan. Yllättävän pitkään kyllä ravasi vierellä suurinpiirtein oikeaa vauhtia.

Eilen sunnuntaina 13.9 oli Linnanmäen kesän päättäjäiset. Mentiin sinne koko perheen voimin, eli minä avokki ja Jasu. Haluttiin tosiaan jonkinlaista aavistusta miten Jasu saattaa reagoida uuteen vuoteen koska päätöksenä oli luvassa upea ilotulitus. Ilotulitus olikin aivan mahtava, Jasu vain yritti paeta niin kauas kun pippuri kasvaa. Rassukka säikähti joko välkettä tai pauketta joten todennäköisesti ensimmäinen uusivuosi tulee olemaan hieman hankalahko, mutta eiköhän me siitä selvitä. Jasu onneksi rauhottui nopeasti ja kotimatkan nukkui lähes kokonaan.

Ensi kerralla on taas lisää tiedossa kirjoiteltavaa. Tällä viikolla tosiaan vissiinkin käydään reissaamassa joku päivä ja Torstaina mennään pentu-uintia kokeilemaan ohjatusti ja avustetusti pelastusliivit päällä. Nyt kun mun jalka alkaa vähitellen olemaan kunnossa pääsen ehkä kuvaamaankin Jasua ihan itse, ja sitten kuvatulvaa alkaakin meidän reissailuista ja tapahtumista joissa käydään tulemaan.

Ensi kertaan siis :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti