maanantai 24. elokuuta 2009

Ähinää ärinää puhinaa ja purinaa

Pehmolammas saa kyytiä jatkuvalla syötöllä. En mä ehdi edes kunnolla sohvalle istahtaa kun tää yks tulee äristen ja puristen tuomaan lammasta, jolta on jo yks tassu irti, vedettäväks mun kanssa. Mä sit nytkytän ja hytkytän sitä lammasta kunnes poitsun ote irtoaa ja viskaan menemään, yritän ehtiä ottaa asennon ja taas sitä tullaan lampaan kanssa.. Tätä jatkuu noin 10-20 kertaa putkeen kunnes on hyvä asento, ja sitten poitsu jo kyllästyykin lampaaseen... Joo-o, reilukerho kokoontuu....

Mittailtiin Jasua tänään, painoa oli poitsulla kuus kiloa ja korkeutta noin 33,5cm. Hankalahan tota on mitata kun ei poitsu seiso seinän vieressä suorassa ja ryntää ja rimpuilee koko ajan pois. Arviolta ukko heitti että olisko toi 33,5 kun mittas viivankohtaa seinästä. Heikkopäinen riehuja lähti saman tien ku ohjus juoksee kämppää ympäri kun irti pääs...

Eilen meillä oli pieni vieras. Vieras sano "surr ruurrrr rurrrr surrssssrruuur". Jasu ihan ihastu ja laukkas kämpässä ympyrää sen perässä, ja lopputuloksena oli myös jopa video: Koira vs Kärpänen, ei varmaan oo kyllä ees hankala arvata et kumpi voitti? No saipa poitsu pienen lihaisan (just joo...) aterian... XD Kattoo jos jossain vaiheessa saan videon julkastua jossakin... :)

Kävipä sitten niin että me avokin kanssa päätettiin lähteä ajelemaan tuossa toissapäivänä eli lauantaina. Ajeltiin ensin kaupungissa Jasu kyydissä, ja tottahan toki meitin poitsu yritti kovasti olla puoliks ulkona ikkunasta, ja kun se kiellettiin niin seiso sitten keskikonsolon päällä ja katteli ilosesti tietä eteenpäin. Takapenkkihän ei poitsulle kelpaa, paitsi jos nukkuu. No vietiin poitsu hoitoon avokin vanhemmille yöks ja lähdettiin pidemmälle reissulle, kävästiin pohjanmaalla asti.

Oli kyllä outoa mennä nukkumaan ja herätä kun ei tää meidän ikiliikkuja täystuho ollukkaan paikalla nuolemassa naamaa illalla sekä aamulla. Käytiin kaupassa (jee rullailua pitkin poikin prisman käytäviä, ainoa kauppa (???) missä täällä on pyörätuoli meikäläisen kaltasille jalkavammasille XD) ja lähettiin sitten hakemaan poitsua hoidosta. Avokki soitti vanhemmilleen että oltas tulossa ja kun päästiin siihen rapun eteen istahdin odottelemaan ja sauhuttelemaan kun avokki vei auton parkkikselle. No hänen äitinsä ja veljensä tuli siinä välissä, ja kun avokki oli päässyt kanssa paikalle Jasu tuli avokin isän kanssa ulos, ilmeisesti lenkille lähdössä. Oli niin ihanaa ja hellyyttävää kun poitsu tuli häntä vipottaen korvat ihan taaksepäin innostuksesta kääntyneinä hyppäämään kohti ja antamaan isoa märkää suukkoa tyylillä et "äiti äiti!!!!!! oli ISO ikävä, ethän mee enää pois????" Syliinkin änki hetkeks kun istuskelin mattotelineellä, oli niin iloista poikaa.

No kävästiin tottakai siinä appivanhemmilla kahvilla ja Jasu kyttäs koko ajan keittiön ovella ettei kukaan vaan lähde enää ilman sitä minnekään. Kotiin kun tultiin niin tutkittiin tottakai ensin koko kämppä läpikotasin, ettei mikään vaan ollut muuttunut poissaolon aikana. Iltasella sitten hyppäs poitsulainen sänkyyn, ja kun avokki meni laittamaan petiä kuntoon siirty vaan ihan keskelle asenteella että "tän yön mä nukun tasan tarkkaan tässä, teidän välissä, ette varmana mene minnekään kun mä vahdin". Hetken aikaa sai poitsu olla siinä sitten helliteltävänä, mutta avokki nosti sen sitten siitä alas kun käytiin oikeesti nukkumaan.

Appivanhempien luona vierailun aikana lähti muuten sitten toinenkin alakulmuri litomaan. Tosi hankalalta näytti kaiken syöminen ja varsinkin kovien juttujen kuten dentastiksien pureskelu, mutta kyllä nuo menee kun aikaa on, parhaillaankin yhtä edellämainittua järsii. Tippu lattialle... Kattoo sitä... puree mun jalkatyynyä... pitää kait nostaa se sille tohon sohvalle....

Kävin tossa suihkussaki, Jasu tuli kovasti tutkii kylppäriin että mitäs täällä tapahtuu ja nuuhki innoissaan mun jalkaa. Tosiaan kun vihdoinkin sain sen huuhtasemalla pestä, eipä haise enää niin kamalalle ja varpaanvälitki tuli puhdistettua.

Okoo, jatketaan taas toisten et riittää muullonki kirjoteltavaa XD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti